Zalm met broccolipesto uit de oven
Door Mirna van Beek
2021-12-07
Lekker gemakkelijk: vis en groenten samen in een schaal bereiden.
Ingrediënten
- 500 gram broccoli
- 2 eetlepels pesto
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 stukken zalmfilet zonder vel (ca 100-150 gram per stuk) op kamertemperatuur
- 150 gram kerstomaatjes
- Ruime, lage ovenschaal
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel in roosjes en snij de stronk in stukken. Kook de broccoli 3-4 minuten en giet af. Laat goed uitlekken.
- Doe 100 gram van de broccoli (vooral de stronkstukken) in een keukenmachine. Voeg de pesto en 1 eetlepel olijfolie toe. Pureer het geheel. Maak op smaak met zout en peper.
- Bestrijk de onderkant van de zalm met een beetje van de olie en bestrooi met wat zout en peper. Leg de vis in de schaal. Bestrijk de bovenkant met het broccoli-pestomengsel. Verdeel de resterende broccoli en de tomaatjes over de schaal. Besprenkel met de rest van de olijfolie.
- Zet de ovenschaal op een rooster in het midden van de oven en bak de zalm in 12 minuten rosé/gaar. Zalm hoeft niet door en door gaar te zijn.
- wat verse basilicum.
Tip: Serveer met volkorenpasta, quinoa of bulgur.