Zachte aardappelsoep met sinaasappel en walnoot
Door Mirna van Beek
2022-04-11
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 grote zoete aardappel
- 50 gram walnoten
- 1 handsinaasappel
- 1/2 bakje koriander
- 250 gram hutspotgroenten
Bereidingswijze
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Hak de walnoten grof en pers het sap uit de sinaasappels. Hak de koriander grof. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan. Voeg de hutspotgroenten en zoete aardappel toe en bak 3 minuten. Voeg de bouillon en het sinaasppelsap toe. Breng het geheel langzaam aan de kook. Kook op laag vuur voor ongeveer 15 minuten.
Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door. Meng 1 eetlepel olijfolie met de ras el hanout kruiden. Meng de olie door de walnoten en rooster in een droge koekenpan goudbruin. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de gekruide walnoten en verse koriander.
Een portie voor 1 persoon bevat:
174 kcal, 15,2 gram koolhydraten, 2,7 gram eiwit 8,2 gram vet en 3,2 gram vezels