Witlof salade met kip en peer
Door Mirna van Beek
2020-12-16
Ingrediënten (4 personen)
- 150 ml karnemelk
- 100 g Roquefort blauwaderkaas 52+
- 70 g ongebrande pecannoten (ongezouten)
- 400 g bleekselderij
- 450 g witlof
- 160 g gerookte kipfilet (of vegetarische kipstukjes)
- 2 peren
- 75 g veldsla
Bereidingswijze:
Doe de karnemelk en roquefort in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de bleekselderij in boogjes van ½ cm.
Haal de blaadjes van de stronken witlof los en snijd in stukken. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in de lengte in dunne plakjes. Meng het witlof, de bleekselderij, kipfilet, peer en veldsla. Schep de dressing erdoor en bestrooi met de pecannoten.