#recept

Venkelsalade met forel

Door Mirna van Beek

2021-01-06

5. VENKEL SALADE MET GEROOKTE FOREL  

Ingrediënten voor 2 personen 

  • 400 gram venkel, in dunne plakjes 
  • 1 avocado, in blokjes 
  • 1/2 limoen, sap 
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 1 theelepel groene pesto 
  • 125 gram gerookte forel filets 
  • 2 eieren, hard gekookt 

Snijd de venkel in dunnen plakjes en leg deze in een grote kom. Snijd vervolgens de avocado door midden en verwijder de pit. Je kunt het vruchtvlees in de schil snijden. Maak een raster in het vruchtvlees met een mes. Dan kun je het vruchtvlees uit de schil lepelen en zijn het direct blokjes avocado. Doe dit bij de venkel. 

Pak nu de limoen, snijd deze in tweeën en knijp een helft uit over de venkel en avocado. Schenk hier de twee eetlepels olijfolie bij en schep er de groene pesto bij. Hussel het geheel vervolgens goed. 

Verdeel de salade over 2 borden en leg hier de gerookte forel over heen. 

Pel als laatste de 2 eieren, nadat je ze met koud water goed heb afgespoeld. Snijd de eieren in 8-en strooi de stukjes over de salade.  

Eet smakelijk!

Ook interessant voor u

Relevant nieuws