Truffelpasta met pulled chicken
Door Mirna van Beek
2022-10-10
Ingrediënten voor 2 personen
• 1 bouillonblokje
• 200 gram kipfilet (of vegetarische kipstuckjes*)
• 140 gram volkoren penne
• 1 ei
• 100 gram zuivelspread light
• 1 flinke theelepel truffeltapenade
• 8 zongedroogde tomaten
• 12 cherrytomaten
• 1 handje rucola
Bereidingswijze
- Breng een ruime pan water aan de kook met een bouillonblokje. Voeg de kipfilet toe en laat deze 3 minuten koken. Voeg na drie minuten de penne toe en laat het geheel nogmaals 6 minuten koken. Voeg na 6 minuten het ei toe en kook het geheel nog 6 minuten. In totaal kookt de kip 15 minuten, de penne 12 minuten en het ei 6 minuten. (* Gebruik je vegetarische kipstuckjes, bak deze dan met de champignons mee.)
- Snijd ondertussen de champignons in plakjes en bak deze in 5 minuten gaar.
- Meng de zuivelspread light met de truffeltapenade, snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en halveer de cherrytomaten.
- Giet de pasta af, laat het ei schrikken en trek de kipfilet met twee vorken uit elkaar tot pulled chicken
- Meng de penne met de truffeltapenade, de champignons, tomaatjes en pulled chicken. Maak af met de rucola en een half gekookt eitje per persoon.
- Beetje zout en peper. Klaar!
Voedingswaarde
Een portie voor 1 persoon bevat:
• 485 kcal
• 40 gram koolhydraten
• 44 gram eiwit
• 14 gram vet