Spaghetti van courgette
Door Maaike
2019-01-14
Een lekker, gezond recept voor het hele gezin
Recept voor 4 personen:
- 2- 3 courgettes
- 1 basilicum plantje (blaadjes & steeltjes)
- 100 gram walnoten
- 8 zongedroogde tomaatjes
- 10 ansjovisfilets (blikje)
- 4 – 6 eetlepels olijfolie
- 200 gram gerookte zalm
- 4 handjes spinazie
- 16 kleine snoeptomaatjes of 2 tomaten in kleine stukjes gesneden
- snufje vers gemalen zwarte peper en Himalaya zout naar smaak
Stappen om spaghetti van courgette te maken:
- Was de courgettes. Maak slierten met de schiller, mandoline, keukenmachine of Spirelli. Stop met schillen zodra je op het hart (met de zaadjes) terecht bent gekomen.
- Maal de steeltjes met de basilicum blaadjes, de walnoten, zongedroogde tomaatjes, ansjovisfilets en de olijfolie tot een saus in een keukenmachine of hakmolen van de staafmixer.
- Snijd de zalm tot snippers.
- Verhit een koekenpan en bak de courgetti kort 2-3 minuten. Voeg de basilicum notensaus toe en tomaatjes toe en ook de spinazie in delen, zodat alles lekker warm is. Het lekkerste is als de spinazie nog knapperig is, verwarm dan ook niet te lang.
- Serveer op 4 borden en strooi de zalmsnippers erover. Breng op smaak met snufje peper en Himalaya zout (of zeezout, zolang het maar geen keukenzout is).
Eet smakelijk!