Salade Niçoise
Door Mirna van Beek
2020-12-16
Deze week in de salade reeks van Sonja, de salade Niçoise!
DE KLASSIEKER: SALADE NIÇOISE
Ingrediënten (4 personen)
- 600 g vastkokende aardappelen
- 3 middelgrote eieren
- 2 tl mosterd
- 4 el olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
- 150 g verse haricots verts
- 250 g cherrytomaten
- 240 g Kalamata-olijven zonder pit (potje)
- 100 g botersla (zak)
- 385 g tonijnmoot in water
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 2 cm en kook ze in 12 min. beetgaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken en pel ze. Giet de aardappelen af en doe ze in een kom.
Klop de mosterd, olie en azijn met peper en eventueel zout tot een dressing. Schep de helft van de dressing om met de nog warme aardappelen.
Breng een pan water aan de kook en kook de haricots verts 4 min. Giet af en spoel af met koud water. Laat de olijven uitlekken. Doe de haricots verts, cherrytomaten, olijven en sla bij de aardappelen en schep om.
Snijd de eieren in parten. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes. Leg op de salade. Besprenkel met de rest van de dressing.
Eet smakelijk!