Recept

Rode bietensalade met couscous en feta

Door Maaike

2020-04-01

Ingrediënten:

  • 150 gram couscous
  • 1 bouillonblokje (naar smaak)
  • 200 gram gekookte bietjes (in kleine blokjes gesneden)
  • 1/3 komkommer (in kleine blokjes)
  • 1 el verse platte peterselie (grof gehakt)
  • 75 gram feta kaas
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 takjes munt (fijngesneden)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • grofgemalen zwarte peper
  • snufje zout

Instructies

  • Los het bouillonblokje op in kokend water.
  • Gebruik de bouillon om de couscous te laten wellen volgens de instructies op de verpakking (in plaats van gewoon water dus).
  • Maak intussen de yoghurtdip: meng de yoghurt, knoflook en munt en breng op smaak met peper en zout.
  • Laat de couscous een beetje afkoelen en meng dan de blokjes biet er doorheen.
  • Meng de peterselie en de komkommerblokjes er ook doorheen en breng op smaak met peper.
  • Verkruimel voor het serveren de feta eroverheen.
  • Serveer de yoghurtdip bij de couscoussalade. Tip: doe de feta er pas op het laatste bij om de kleuren mooi te houden.

Smakelijk! 

Bron: https://myfoodblog.nl

 

Ook interessant voor u

Relevant nieuws