Rode bietensalade met couscous en feta
Door Maaike
2020-04-01
Ingrediënten:
- 150 gram couscous
- 1 bouillonblokje (naar smaak)
- 200 gram gekookte bietjes (in kleine blokjes gesneden)
- 1/3 komkommer (in kleine blokjes)
- 1 el verse platte peterselie (grof gehakt)
- 75 gram feta kaas
- 150 gram Griekse yoghurt
- 2 takjes munt (fijngesneden)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- grofgemalen zwarte peper
- snufje zout
Instructies
- Los het bouillonblokje op in kokend water.
- Gebruik de bouillon om de couscous te laten wellen volgens de instructies op de verpakking (in plaats van gewoon water dus).
- Maak intussen de yoghurtdip: meng de yoghurt, knoflook en munt en breng op smaak met peper en zout.
- Laat de couscous een beetje afkoelen en meng dan de blokjes biet er doorheen.
- Meng de peterselie en de komkommerblokjes er ook doorheen en breng op smaak met peper.
- Verkruimel voor het serveren de feta eroverheen.
- Serveer de yoghurtdip bij de couscoussalade. Tip: doe de feta er pas op het laatste bij om de kleuren mooi te houden.
Smakelijk!
Bron: https://myfoodblog.nl