Raapsteeltjes wok
Door Mirna van Beek
2020-03-04
Verse raapstelen worden vaak als stamppot of als salade geserveerd., maar je kunt ze dus ook wokken! Lekker met een stukje witvis of kipfilet en (zilvervlies)rijst.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gram raapsteeltjes
- 100 gram wortel
- 200 gram kastanjechampignons
- 3-4 lente-uitjes/ bosuitjes
- 1 eetlepel verse gember (geraspt)
- 1 teen knoflook geraspt
- 3 eetlepels ketjap
- 3 eetlepels oestersaus
Schil de wortel en snij deze in hele dunne plakjes. Doe ze in een kommetje en giet er kokend water over. Zet opzij.
Snij de champignons in plakjes en de lente-uitjes in ringetjes. Snijd de raapsteeltjes in grove stukken.
Verhit een beetje wok- of olijfolie in een wok (of koekenpan) en bak hierin de champignons en de uitgelekte wortelschijfjes tot deze gaar zijn. Voeg er de geraspte gember en knoflook aan toe en verwarm deze even mee. Blus af met de ketjap en de oestersaus. Voeg op het allerlaatste moment de raapsteeltjes en de lente-uitjes toe en verwarm deze kort door. Voeg naar wens een beetje sambal of zoete chilisaus toe.
Serveer de raapsteeltjes uit de wok met een lekker stukje witvis en (zilvervlies)rijst.