#recept #ovenschotel #gezond

Pastaschotel uit de oven met tonijn

Door Maaike

2020-04-06

HOOFDGERECHT – 30 MIN + 20 OVENTIJD - 4 PERSONEN

Ingrediënten

  • 300 gr volkorenpasta
  • 2 blikjes tonijn
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 400 gr roosjes broccoli
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik 
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Snuf tijm
  • Snufje cayennepeper
  • 1 blikje tomatenpuree|
  • Handje geraspte kaas

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de pasta al dente in ca. 10 minuten en giet daarna af en bewaar een beetje van het vocht. Kook ook de broccoli roosjes 3 minuutjes voor in een pan met water en spoel daarna af met koud water. Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan met een beetje olijfolie. Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Breng de saus op smaak met tijm, peper, zout en cayennepeper.

Schep de pasta en broccoli met de kappertjes door de tomatensaus. Voeg 1 of 2 eetlepels van het kookvocht van de pasta toe om het smeuïg te maken. Laat de tonijn uitlekken en schep door de pasta. Doe dan alles in een ingevette ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas. Zet de ovenschaal nog ongeveer 20 min in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

Zonder tonijn ook een lekker vegetarisch gerecht!

Ook interessant voor u

Relevant nieuws