Parelcouscous met groenten
Door Mirna van Beek
2024-02-22
Een heerlijk vegetarisch recept, boordevol groenten, kruiden en heerlijke feta! De groenten zijn gekruid met Vadouvan kruiden; Indiase kruiden met een Franse twist. De groenten worden zo warm en vol van smaak.
Ingrediënten voor 2 personen
- 150 gram parelcouscous
- 2 stuks winterpeen
- 450 gram pompoenblokjes
- 1 pastinaak
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 tl Vadouvan kruiden
- 100 g feta
Optioneel als dressing
- Sap van halve citroen
- 1 theelepel munt
- 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
- Warm de oven voor op 195° C.
- Schil de wortel en pastinaak en snijd deze net zoals de pompoen in blokjes.
- Meng de groenten in een ovenvaste schaal of op een bakplaat door elkaar en voeg de Vadouvan kruiden en de olijfolie toe. Mix goed door elkaar.
- Laat de groenten in het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar worden.
- Kook de parelcouscous gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verkruimel de feta voor de garnering. Maak eventueel een dressing voor over de parelcouscous door het sap van de citroen, olijfolie en fijngesneden munt door elkaar te mixen.
Eet smakelijk!