Oosterse soep
Door Mirna van Beek
2020-01-30
Ingrediënten
1 limoen
2 cm verse gember
500 g broccoli
250 g kastanjechampignons
3 bosuien
1 liter kraanwater
2 groentebouillontabletten
250 g kipfilet
125 g Chinese mie
Bereiden
Boen de limoen schoon en snijd in plakjes. Schil de gember en snijd inplakken. Snijd de broccoli in roosjes, champignons in plakjes en bosui in schuine stukjes van 1 cm.
Breng in een soeppan water aan de kook met de bouillontabletten, gember en limoen. Laat de bouillon 5 min. zachtjes trekken. Snijd de kip in lange plakjes en voeg ze toe aan de bouillon. Laat 10 min. op laag vuur koken. Voeg de laatste 3 min. de broccoli en champignons toe.
Kook ondertussen de mie beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet. Verwijder de gember en limoen uit de soep. Roer de bosui door de soep en verwarm nog 1 min. Verdeel de mie over kommen en schep de soep erop.
Hoofdgerecht
4 personen
255 kcal. p.p.
Bereidingstijd: 20 min.
Eet smakelijk!