Noedels met roerei
Door Mirna van Beek
2022-05-16
Noedels met roerei
Een lekker makkelijk, snel en gezond recept
Ingrediënten voor 1 persoon
- 80 gram ongekookte volkoren noodles
- 100 gram cherrytomaatjes
- 1/2 kleine spitskool
- 2 eieren
- 1 eetlepel ketjap manis
- Kerriepoeder en verse koriander
- Peper en evt. een snufje zout*
- 1 eetlepel olijfolie om in te bakken
Bereidingswijze:
Bereid de noedels volgens de bereidingswijze. Snijd de spitskool in smalle reepjes en halveer de tomaatjes. Verwarm een eetlepel olijfolie in een wok en roerbak de spitskool. Klop de eieren los samen met 2 eetlepels kerriepoeder en roerbak deze ongeveer 1 minuut mee. Voeg als laatste de noedels, tomaatjes, ketjap en koriander toe. Breng op smaak met peper en zout en laat het gerecht goed doorwarmen.
Eet smakelijk!
Tip: als je niet houdt van de uitgesproken smaak van koriander kun je deze ook vervangen door verse bieslook.
*De Gezondheidsraad adviseert volwassenen om dagelijks niet meer dan 6 gram zout te nemen. Dit staat gelijk aan 2,4 gram natrium. Het verminderen van de zoutinname verlaagt namelijk je risico op een hoge bloeddruk. En dat vermindert dan weer het risico op hart- en vaatziekten. Proef je eten voordat je zout toevoegt. Op den duur kun je misschien wel helemaal zonder zout.
Sonja - Gewichtsconsulente