Mediterrane bonensalade
Door Mirna van Beek
2021-01-20
6. MEDITERRANE BONENSALADE
- 200 g sperziebonen
- 25 g zongedroogde tomaten
- 1 blik à 5,4 dl kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
- 1 blik à 5,4 dl kidney-bonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1 gele of rode paprika, in blokjes
- 160 g ui, gesnipperd
- 3 eetl. balsamicoazijn of citroensap
- 1 eetl. extra-vergine olijfolie
- 1/2 theel. zout en 1/2 theel. peper
- 30 g gehakte gemengde kruiden (peterselie, munten basilicum)
Blancheer de sperziebonen 4 minuten in een pan kokend water met zout. Laat ze uitlekken en spoel ze af onder de koude kraan. Snijd de bonen in stukken van 2,5 cm. Doe de bonen in een grote kom en hou deze apart. Week in de tussentijd de tomaten 10 minuten in 1,25 dl kokend water. Laat ze uitlekken en bewaar het weekvocht. Snijd de tomaten grof en voeg ze toe aan de sperziebonen. Voeg de kikkererwten, bonen, gele of rode paprika en de ui toe. Klop in een kleine kom de azijn, olie, 2 eetlepels van het bewaarde weekvocht en zout en peper tot een dressing. Giet de dressing over de salade en schep alles om, zodat alles goed wordt bedekt. Voeg de kruiden toe en schep de salade opnieuw om.