Macaroni ovenschotel
Door Mirna van Beek
2022-10-12
Voor 4 personen:
- 2 uien
- Gepelde tomaten 800gr
- Brocolli 600gr
- Volkorenmacaroni 300gr
- 100 gr geraspte kaas
Macaroni ovenschotel met broccoli
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de gepelde tomaten toe, plet met een houten lepel en laat de saus op laag vuur 10 min. koken. Breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Kook de macaroni 4 min. Voeg na 2 min. de broccoli toe. Giet af.
Meng de macaroni en broccoli met ⅔ van de saus en verdeel over de ovenschaal. Schenk de rest van de saus erover. Bestrooi met de kaas en paprikapoeder. Bak de schotel ca. 20 min. in het midden van de oven.
Bereidingstip:
Je kunt de ovenschotel 6 uur van tevoren maken, maar bak 'm nog niet. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak ca. 30 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C. Dek af met aluminiumfolie als de schotel te donker wordt.