
#recept #champigonsoep
Heldere champignonsoep
Door Maaike
2020-04-03
Ingrediënten (voor 6 personen):
- 1 middelgrote of 2 kleine uien
- 1 wortel
- 400 gram (kastanje)champignons
- 1 flinke teen knoflook
- 1 theelepel gedroogde tijm
- enkele takjes verse bieslook
- 2 groentebouillon tabletten
- 4 eetlepels olijfolie
- 1,5 liter water
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Snijden, hakken en knippen:
- Pel de ui en snijd hem in kleine stukjes.
- De wortel in fijne stukjes hakken, snijden of raspen.
- Knoflook fijnsnijden en apart houden.
- Bieslook takjes in kleine stukjes knippen en apart leggen.
- Maak de champignons met een borsteltje schoon en snijd ze in plakjes. Grote champignons snij je eerst in tweeën.
Bereidingswijze:
- Doe de olijfolie in een soeppan en zet deze op middelhoog vuur. Als de olijfolie heet is voeg je de ui en wortel toe. Bak zo’n 3 minuten door.
- Voeg dan de knoflook toe en bak die een minuut mee.
- Voeg daarna de champignons toe en bak het geheel nog ongeveer vier minuten.
- Voeg nu het water en de groentebouillon tabletten toe. Breng de soep weer aan de kook en laat hem 8 minuten koken. Voeg in de laatste minuten een theelepel gedroogde tijm en de fijngesneden verse bieslook toe.
- Breng de champignonsoep tenslotte op smaak met het zout en versgemalen zwarte peper.
Optioneel:
- Voor een nostalgische smaak voeg je nog een scheutje Maggi op het laatst toe
- Voor wat extra pit voeg je op het laatst wat chilli poeder toe.