Gehaktspiesjes met groen slaatje
Door Mirna van Beek
2020-06-28
Gehaktspiesjes met een groen slaatje
2 personen
Voor de gehaktspiesjes:
200 g kippengehakt
kleine ui fijngehakt
1 teentje knoflook,
0,5 el komijnpoeder
0,5 tl paprikapoeder
1 el fijngehakte korianderblaadjes
zout en peper
rasp van 1 citroen
1 el olijfolie, om de spiesjes in te bakken
Voor het sausje:
62,5 g magere Griekse yoghurt
1 el verse munt, fijngehakt
0,5 teentje knoflook, fijngehakt
0,5 el vloeibare honing
zout en peper
Voor het slaatje:
handvol babyspinazie
halve komkommer
½ handje munt, in reepjes gesneden
½ handje korianderblaadjes
½ handje bladpeterselie, gehakt
2 lente-uitjes, diagonaal gesneden
Bereiding:
Voeg de ingrediënten voor de gehaktspiesjes samen in een kom en maak met natte handen balletjes van het mengsel. Prik ze op de satéprikkers zodat je een langwerpig vleesspiesje hebt. Bak de spiesjes in een hete pan met de olijfolie tot ze goudbruin en gaar zijn.
Meng daarna de ingrediënten voor de saus in een kommetje.
Hussel tot slot alle ingrediënten voor de salade in een schaal. Schik er de spiesjes op en serveer met de yoghurtsaus en de couscous.
Tip:
Laat de houten satéprikkers minstens één uur op voorhand in water weken, zo verbranden