Recept

Courgette-spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Door Mirna van Beek

2022-08-01

Courgette-spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels broodkruim (van oud brood)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 400 ml basis-tomatensaus
  • 200 gram (volkoren) spaghetti
  • 3 courgettes

Bereiding

Meng het gehakt met het ei en de kruiden. Pers de knoflook erboven uit en schep het broodkruim erdoor. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje van het gehakt. Verhit in een braadpan 2 eetlepels olie en bak de balletjes hierin rondom bruin. Schenk, als de balletjes bruin zijn, de tomatensaus erbij en stoof de balletjes in de saus in ca. 15 minuten gaar.  

Kook ondertussen de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar houd een kooktijd aan die 1-2 minuten korter is. Rasp de courgettes op een grote rasp of in de keukenmachine. Giet de spaghetti af en schep er 1 eetlepel olijfolie en de geraspte courgette door. Bestrooi met zout en peper en verhit het geheel al omscheppend 1-2 minuten.

Verdeel de spaghetti over 4 boden en schep de saus met de gehaktballetjes erop

Ook interessant voor u

Relevant nieuws