Bananenbrood
Door Mirna van Beek
2019-05-20
Bananenbrood
Een lekker gezond tussendoortje!
Bereidingstijd 20 min. + 50 min. in de oven
2 rijpe bananen
2 eieren
50 gr verse dadels
200 gr speltmeel
2 eetlepels honing
3 eetlepels appelmoes (zonder suiker)
1 zakje bakpoeder
2 appels
Handje rozijnen
2 theelepels kaneel
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Doe de eieren, dadels (zonder pit), appelmoes, honing, kaneel en bananen in stukken in een keukenmachine. Mix tot een egaal papje. Voeg het speltmeel en bakpoeder toe en roer of mix er kort doorheen.
Snijd de appel in kleine stukjes en meng door het beslag samen met de rozijnen. Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier. Voeg hier het beslag aan toe. Bak het bananenbrood met appel ongeveer 50 minuten in de oven tot hij gaar is.
Eet smakelijk!