Aziatische Broccoli-Spinaziesalade
Door Mirna van Beek
2021-02-10
7. AZIATISCHE BROCCOLI-SPINAZIESALADE
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gram verse spinazie
- 200 gram broccoliroosjes
- 8/10 grote garnalen
- 3 stengels bosui
- 1 handje taugé
- 1/2 bakje kastanjechampignons
- 2 eieren
- sesamzaad
- olijfolie
- 1 teentje knoflook
- sesamolie
- sojasaus
- citroensap of rijstazijn
- 2 tl bruine basterdsuiker
Breng in een pan water aan de kook en kook de eieren in 5 minuten. Snijd ondertussen de bosui in fijne ringetjes en de kastanjechampignons in grove stukken. Rooster het sesamzaad en maak een dressing van een flinke scheut sojasaus, 1 theelepel sesamolie, 2 theelepels bruine basterdsuiker en een scheut citroensap of rijstazijn. Verhit dit even totdat de suiker is opgelost. Roerbak de garnalen tot ze gaar zijn en leg ze even apart. Wok de voorgekookte broccoliroosjes in wat olie, voeg de champignons toe en breng op smaak met een scheutje sojasaus.
Vul een diep bord of schaal met de spinazie, daarna de broccoli met de garnalen en champignons, daarop een handje taugé, het gesneden ei en tenslotte de dressing en sesamzaadjes.
Eet smakelijk!